Galaxy Digital’s Q3-inntjening speiler krypto-eufori

Galaxy Digital rapporterte en stor økning i handelsvolumene i tredje kvartal.

Galaxy Digitals reseptfrie handelsdisk rapporterte rekordvolumer i tredje kvartal, og signaliserte igjen at institusjonelt opptak av digitale eiendeler er økende.

Selskapets resultatrapport for tredje kvartal viste en økning på 75% i forhold til året i handelsvolum og nådde cirka 1,4 milliarder dollar. Økningen ble tilskrevet en utvidende motpartsbase, utrulling av en elektronisk handelsplattform og den fortsatte veksten av Galaxy Digitals kryptaderivatvirksomhet.

Eiendeler under forvaltning utgjorde $ 407,4 millioner ved utgangen av tredje kvartal, som inkluderer $ 82,4 millioner i passive Bitcoin (BTC) og indeksfond og $ 325 millioner i Galaxy EOS VC Fund. Sistnevnte er et partnerskap med blockchain handelsbank Block.one, grunnlegger av EOS.

Galaxy’s Bitcoin-fond steg med 17,3% i tredje kvartal. Dens store kapital Crypto Index Fund returnerte 32,3%.

Mike Novogratz, grunnlegger og administrerende direktør i Galaxy Digital, sa til Cointelegraph:

„Vi har sett en bemerkelsesverdig økning av institusjonell interesse for det digitale aktivaområdet i år, ettersom investorer ser etter sikringer mot markedsvolatilitet og nye områder for å finne risikojustert avkastning i et miljø med lav rente. Ser vi frem til 2021, forventer vi adopsjonen av digitale eiendeler, som Bitcoin og Ethereum, for å fortsette etter hvert som mer tradisjonelle investorer omfavner aktivaklassen som en diversifiserende og trygg havnealternativ til gull. ”

Tim Plakas, salgssjef i Galaxy Digital Trading, utdypet:

Galaxy’s handelsvirksomhet har hatt betydelig vekst det siste året ettersom motpartbasen vår har modnet og vokst i størrelse som et resultat av mer tradisjonelle midler som kommer inn i kryptorommet […] I løpet av de neste 6-12 månedene forventer jeg at disse trendene vil Fortsette.“

Plakas markerte Q3-oppkjøpet av BlueFire, et proprietært handelsselskap som spesialiserer seg på digital eiendelslikviditet, som en av de største kildene til konkurransefortrinn.

Galaxy Digital ble grunnlagt i 2018 av milliardæren Mike Novogratz i et forsøk på å bringe flere institusjonelle investorer til digitale eiendeler. Novogratz sa i dagens offisielle pressemelding at Galaxy Digital forbereder seg på „den klare, innkommende bølgen av institusjonell adopsjon foran digitale eiendeler og blockchain-løsninger fra investorer, selskaper og regjeringer.“

Mens oksemarkedet i 2017 i stor grad ble drevet av detaljhandel FOMO – frykten for å gå glipp av – er euforien rundt Bitcoin i 2020 i stor grad knyttet til institusjonelt opptak.

Det er bevis for at institusjonelle investorer strømmer til Bitcoin i større antall i fjerde kvartal. Grayscales Bitcoin Trust så rekordtilstrømning i begynnelsen av november, og satte den på sporet for å nå 500 000 BTC innen utgangen av 2020. Det ville utgjøre omtrent 2,7% av Bitcoins sirkulerende forsyning.

Institusjonelle investorer som Paul Tudor Jones og Stanley Druckenmiller eier også Bitcoin. Begge har spioneringen av kryptovalutas vekstpotensial i det nåværende makromiljøet.

Bitcoins pris nådde nesten 16 500 dollar det siste døgnet, ifølge TradingView-data. Det handler fortsatt godt nord for $ 16 000 i skrivende stund.